Godbeniška šola-Informacije

INFORMACIJE O POTEKU ŠOLANJA V GODBENIŠKI ŠOLI

 

Ker godba strmi k vedno višjim ciljem in čim boljši kvaliteti je temu primerno tudi izobraževanje v naši šoli.
Pouk se izvaja skladno s programom glasbenih šol. Učenci se čez leto pripravljajo za opravljanje izpita na javni glasbeni šoli (na Glasbeni šoli Ajdovščina) in na koncu prejmejo spričevalo - s tem imajo državno priznan letnik. S tem imajo odprte možnosti za nadaljevanje šolanja na srednji glasbeni šoli, če si tega želijo.

 

Pouk inštrumenta:  učenci obiskujejo individualno dvakrat tedensko po pol ure.
Vse učence poučujejo profesorji akademiki.

Pouk Nauka o glasbi: poleg pouka inštrumenta je obvezen tudi pouk Nauka o glasbi - teorija glasbe. Le dobro poznavanje teorije glasbe omogoča kvalitetno igranje in razumevanje glasbe.
Pouk Nauka o glasbi poteka v večjih skupinah, kjer so učenci razdeljeni v razrede (glede na znanje) in se izvaja enkrat tedensko po eno šolsko uro.


Dvakrat na leto se učenci predstavijo na javnem nastopu v viteški dvorani na gradu Dobrovo, kjer je dvorana vedno premajhna in aplavzi bučni. Organizira pa se tudi interni nastop v mesecu novembru, kjer otroci s svojimi inštrumenti zaigrajo pred starši. S takimi nastopi se naučijo nastopanja, izgubijo strah in tremo ter se pripravijo na zaključni izpit konec šolskega leta.

Učenci, ki godbeniško šolo obiskujejo že dalj časa in imajo že dovolj znanja, obiskujejo tudi mladinski orkester.

 

Vsem staršem pa polagamo na srce, da nam pridobljenega znanja nihče ne more vzeti. Zato spodbujajte otroke, saj je glasba nekaj, kar nam lahko da veliko več kot bi si utegnili misliti.

 

Za dodatne informacije pišite kadarkoli na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali pokličite na gsm:040/464-755 (Denise Sirk)

Sponzorji